HVA ER EGENTLIG meditasjon?

Enkelt forklart er det å være bevisst tilstedet i livet. Tankene våre er ofte opptatt med noe fra fortiden, eller bekymret for noe i fremtiden. Det er som om vi er et annet sted enn akkurat her vi faktisk er. I dette øyeblikket. Begrepet meditasjon, eller å meditere, viser til øvelser der vi jobber med sinnet, og grunnprinsippet er en ledig avslappet oppmerksomhet. Jeg har, sammen med mange andre i hele verden, erfart at å meditere hjelper meg i hverdagen. Jeg er mindre stresset og mer tilstede. Jeg har funnet ut at guided meditasjon med avspenningsteknikk er det som funker best for meg. Jeg savnet et hjelpemiddel som var lett tilgjengelig med norsk stemme og fin musikk.

Mennesket har meditert i flere tusen år og tilbakemeldingene om de positive effektene er etterhvert også dokumentert fra forskningen. Nedenfor har jeg listet tre gode artikler fra forskning.no som viser til positive sider ved å meditere:
Meditasjon er sunt
Meditasjon mot stress og fobier
Meditasjon mot smerte

If you are depressed you are living in the past. If you are anxious you are living in the future. If you are at peace you are living in the present.
Lao Tzu

 

Så, hva må til for å komme i gang? Du bør være motivert. Å meditere er ikke vanskelig, i utgangspunktet trenger du bare deg selv. Med dette mener jeg ikke bare den fysiske kroppen din – du trenger også å innstille deg mentalt, i det minste at du er nysgjerrig på fenomenet. Jeg anbefaler deg å være på et stille sted hvor du ikke vil bli forstyrret. Ved lang erfaring med meditasjon trenger man gjerne ingen hjelpemidler, men som ny i faget anbefaler jeg at du laster ned appen min som en guide.

Appen kan kjøpes i App Store her. Og på Google Play her. Og vips, så har du et verktøy som vil hjelpe deg til å finne ro, og kanskje deg selv?